Pep Picas
Vilafranca del Penedès 1951

Forma part de diferents grups de folk i rock i paral•lelament es dedica a musicar diferents poetes. A partir del 1969, es comença a dedicar a la cançó, poesia i música popular.
Canta arreu dels Països Catalans, França ,Bèlgica, Holanda, etc. i publica el seu primer treball discogràfic LA FONT DE LA MANDRA , un E.P. de quatre cançons.
Publica poemes en solitari i diferents antologies conjuntes amb altres autors.
Edita el seu primer L.P. OBRIU LES FINESTRES, editat per EDA i produït per Edmon Colomer.
Col•labora en diferents revistes i espectacles de caire cultural conjuntament amb pintors i poetes, durant aquesta època sempre amb el nom de JOSEP M.PICAS.
Crea el grup de música popular ESTEL DE MAR, format per sis components i durant dos anys es passeja per tots els Països Catalans cantant i recopilant música popular.
El 1981 s’aparta del món de l’escenari fent només petites col•laboracions en diferents treballs discogràfics d’altres autors i amics, però continua composant i musicant poemes.
El 1995 comença a treballar musicant poemes d’Àlex Susanna finalitzant aquest el 1997 amb PLOU AMOR SEMPRE QUE VÉNS, editat per COLUMNA i dirigit per Manel Camp.
Torna als escenaris cantant poemes propis i d’altres autors al costat del seu gran amic i mestre Joan Garrobé i també amb Manel Camp Quartet.
El 1998 surt al mercat AS DE PICAS un nou treball dirigit per Miguel A. Esteve, amb aires country/rock editat per COLUMNA MÚSICA.
El 2000 i per l’editorialVILATANA col•labora amb un contra infantil en el treball 20 CONTES DE FESTA MAJOR..
El 2001, la mateixa editorial VILATANA li publica el conte infantil EL FALCÓ I EL FALCONER.
El 2007 treu al mercat el conte musical NERA LA FIL.LOXERA, aquesta vegada editat per NERA2007.
El gener del 2008 publica un CD amb poemes del llibre BRUIXA DE DOL de l’escriptora MªMercè Marçal sota la direcció d’en Joan Garrobé.
Crea el grup de poesia i cançó CUPATGE de cinc components, un cupatge de poesia,cançons i música popular d’arreu del mon.
Conjuntament amb Miquel Àngel Pasqual, membre del grup “La Trinca”, crea “LA BRINCA formació musical de cançó irònica de denuncia. Fent les primeres proves al estiu del 2009 i preparant la sortida als escenaris junt amb el c.d. per l’abril del 2010.
Al 2011 crea el grup TallaFerro per la commemoració dels 50 anys de la nova cançó fent recitals arreu del país.
Al 2012 de la mà del director de cinema Marc Recuenco filma la pel.lícula "Voyeur"
Des del 2013 forma part del grup Marremango orquestrina de música popular amb en Carles Vidal de la companyia Elèctrica Dharma, en Giuseppe Costa i Joan Santé.
Al Nadal del 2014 enregistren un Disc de Nadales Populars adaptant nous ritmes.

Es compromet obertament amb la lluita per dignificar la professió (music) com a membre fundador de la a Acadèmia Catalana de la Música.

Membre de l’associació d’escriptors en llengua catalana.
Membre de l’Ateneu Barcelonès.

Pep Picas